Na een aantal maanden de mogelijkheden verkend te hebben, is Bibliotheek Raalte uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het niet verstandig is haar intrek te nemen in het Dorpshuus Heino.

Bibliotheek Heino niet naar Dorpshuus Heino

Alhoewel er voordelen kleven aan huisvesting in het Dorsphuus zoals de mogelijkheid van een ruime openstelling, kan de bibliotheek de dienstverlening aan haar leden onvoldoende borgen. In het dorpshuis is alleen ruimte voor een volwassen servicepunt.  Zo lang er nog geen goed alternatief voor de jeugd is, wordt hiermee onze primaire doelgroep ernstig tekort gedaan. Ook bleek een indeling volgens de Ideale Bibliotheekformule (het concept waarmee de bibliotheek werkt) in die ruimte niet mogelijk en zijn de huurlasten relatief hoog.

Daarnaast richt de bibliotheek zich onder druk van de bezuinigingen op haar hoofdtaken  (leesbevordering en de vrije toegang tot betrouwbare en objectieve informatie) waardoor de bibliotheek onvoldoende kan voldoen aan de verwachtingen van de Stichting Dorpshuus Heino  ten aanzien van de bibliotheek. Al met al redenen om de huisvesting in het Dorsphuus Heino niet door te zetten. Dat de Stichting Dorpshuus Heino mogelijkheden ziet om het dorpshuis ook door te laten gaan zonder de bibliotheek verheugt ons zeer. Hierdoor voelen wij ons minder bezwaard dat wij deze moeilijke keuze in het belang van onze leden hebben moeten maken.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...