DEVENTER - Zaterdag 16 februari stond er in de Stentor een groot artikel over de handel en wandel van de publieke lokale omroep DRTV.


Lokale staats TV krijgt ervan langs in de Stentor

<p>De meeste en overigens al lang bekende informatie is weer eens voor het voetlicht van de burgers geworpen. Het gaat alweer een hele tijd financieel niet best met de lokale publieke zender. Het grootste probleem is de financiële afhankelijkheid van de geldstroom van de gemeente Deventer. Maar ondanks dat moet er dit jaar toch eventjes een tekort van ruim 200.000 worden weggewerkt.

De omroep kan vooral bestaan door subsidie maar vooral ook door het inkopen van zendtijd door de gemeente en weer door de gemeente gefinancierde instellingen. In het artikel in de zaterdagkrant staat dat ruim 80% van de inkomsten bestaat uit gemeentelijk geld. Het meest opvallende is dat de “klanten” van DRTV zelf ook volmondig toegeven de inhoud van hun programma’s zelf te bepalen. De communicatieafdeling van de gemeente geeft dat gewoon toe. De onafhankelijkheid is daarbij mogelijk zwaar in het geding. We hebben het artikel in de zaterdagkrant gescand. Die staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

Rockband Kabaal organiseert opnieuw eigen festival

De Bathmense rockband Kabaal organiseert op 2, 3 en 4 juni 2023 ...