Bewoners de Braak blij met nieuwe snoezelruimte

De bewoners van wooncentrum de Braak in Raalte kunnen hun geluk niet op. De Braak is een locatie van de Parabool, stichting voor verstandelijk gehandicaptenzorg. Door de coronaperiode is de renovatie van de badkamer in een versnelling gekomen. Met behulp van goedwillende bedrijven heeft deze locatie een heuse snoezelruimte kunnen creëren, waar de mensen met een lach uit bad kunnen stappen.

“Onze bewoners gaan vanaf heden met plezier in bad” aldus een trotse Annet Spijkerman. De begeleider van deze woonlocatie heeft zich afgelopen jaar hard ingezet om zowel de dagbesteding als het woonplezier te verbeteren voor de bewoners met een verstandelijke beperking. Mede doordat de dagbesteding op een andere locatie bij enkelen niet meer aansloot, besloot de Braak zelf de dagbesteding in handen te nemen. Hierdoor kunnen de bewoners in alle rust opstaan en dingen in hun eigen tempo gaan doen die zij echt leuk vinden. Er wonen momenteel 18 mensen met een verstandelijke beperking op de Braak. Veelal zijn zij op leeftijd en daardoor extra kwetsbaar. Om de woonkwaliteit voor deze mensen te verbeteren zette Annet Spijkerman zich in voor een snoezelruimt e: “Dankzij onze sponsors hebben wij de badkamer kunnen ombouwen tot een snoezelruimte, waar de bewoners maar al te graag komen. Door het lichteffect en de nieuwe meubels komen zij echt tot rust.”

Alle tijd om te hobbyen

Door de dagbesteding niet langer uit te besteden, kwam er minder druk te staan op de zorgmedewerkers van de Braak. Sommige bewoners beginnen de dag nu vrolijk in het bad van de snoezelruimte en kunnen daarna lekker hobbyen op hun kamer of in de algemene ruimte ‘de Spil’: “Eén van onze bewoners is fanatiek houtbewerker. Hij vindt het fantastisch om op zijn kamer kunstwerkjes te maken van hout. Zijn werkjes kunnen familieleden en geïnteresseerden van hem kopen. Van dat geld hebben wij samen (en met behulp van sponsoring) een mooi schilderij gekocht voor naast zijn kamer,” aldus Annet Spijkerman.

Ook teamleider Harriët Kroes is trots op de ontwikkelingen bij de Braak: dagbesteding ‘Zin In Mijn Dag’ sluit heel mooi aan bij het kunnen en de interesses van de bewoners’. En de snoezelruimte is de kers op de taart. Je ziet ze intens genieten. Het welzijn van de mensen staat voorop en daarom zijn wij ook zo blij met wat Annet, samen met de sponsors heeft kunnen neerzetten.” De Parabool is een prachtige organisatie die kijkt naar de wensen en behoeften van de cliënt en met het realiseren van deze vorm van dagbesteding geven we hier een mooie invulling aan.

De 18 bewoners van de Braak hebben door de coronacrisis vorig jaar een tijd lang geen familieleden mogen ontvangen. Inmiddels zijn de bewoners ingeënt en kan er weer meer bezoek langs komen: “In combinatie met de snoezelruimte, dagbesteding ‘Zin In Mijn Dag’ en het feit dat er weer mensen mogen komen, geeft dat een glimlach op de gezichten van de mensen. Daar doen we het allemaal voor,” aldus Harriët Kroes.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...