De besprekingen tussen de mogelijk nieuwe coalitiepartijen Gemeentebelang, D66, PvdA en CDA nemen pas deze week echt serieuze vormen aan.


Besprekingen mogelijke coalitie beginnen nu echt

Volgens Lidy Klein Holkenborg, de formateur, wordt er deze week gestart met de echte inhoudelijke gesprekken. Klein Holkenborg geeft aan dat de tot nu toe gevoerde gesprekken met de partijen in een goede sfeer zijn verlopen. De vraag om input voor de besprekingen is vanuit de burgers beantwoord met maar liefst 140 mailtjes. Daarin staan allerlei verzoeken en richtlijnen van belangenbehartigers en natuurlijk de inwoners van de gemeente Deventer.

De grote vraag die beantwoord moet worden is welke kant Gemeentebelang op gaat met hun politieke standpunten. Gaat er bijvoorbeeld een superstrakke controle op de voortgang van de bouw van het Stadhuiskwartier komen. En hoe zit het met het miljoenen kostende cultuurfestijn in de stad? Stoppen ze met de plannen voor het nieuwe Filmtheater de Viking, gaat verhuizing van de bibliotheek naar een nieuw pand op de Stromarkt nog wel door? En wat dacht u van de vraag van GAE voor een lening van 11 miljoen? En dan zijn er nog de voorstellen om 2,5 miljoen te bezuinigen in 2015. Pittige besprekingen dus. Volgens de formateur moeten de onderhandelaars er op 7 of 8 mei uit zijn.  

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...