Benzineprijs nergens in Overijssel meer onder 2 euro (en Duitsland volgt)

De prijzen voor benzine blijven doorstijgen. In Overijssel is het volgens diverse vergelijkingssites nu nergens meer mogelijk om voor minder dan twee euro per liter te tanken. En of tanken in Duitsland nog zoveel goedkoper is? Ook vlak over de grens naderen ze de twee euro.

1,99 euro en 99 cent. Standvastig waren ze bij tankstation Total Hartgerink in Hengevelde om de benzineprijs onder de twee euro te houden. Volgens vergelijkingssite DirectLease was het de laatste benzinepomp in Nederland die de grens van twee euro niet overschreed. Maar de benzine is deze zondag op en dus druipt menig automobilist weer af, met een lege tank.

De adviesprijs voor een liter Euro95/E10 lag zaterdag op 2,347 euro. Die prijs geldt in de praktijk met name voor tankstations langs snelwegen en andere, drukke hoofdwegen. Bij kleinere tankstations betaal je vaak minder.

‘Billiger’ in Duitsland?

De hoge brandstofprijzen verleiden veel automobilisten ertoe om hun tank vol te gooien in Duitsland. Maar de tijd dat je bij onze oosterburen minder dan twee euro betaalt voor een tank, lijkt op korte termijn ook voorbij. Bij de JET Tankstelle in Gronau, vlak over de grens bij Enschede, betaal je vandaag 1,93 euro voor een liter Euro95/E10.Ter vergelijking: in mei vorig jaar kostte op sommige plekken langs de Duitse grens een liter benzine 40 tot 50 eurocent minder. Zo lag bij een van de tankstations in Nordhorn, over de grens bij Denekamp, de prijs destijds op 1,47 euro.

Geen accijnsverlaging

De brandstofprijzen zijn vanwege de oorlog in Oekraïne historisch hoog. Van een accijnsverlaging op brandstof, om daarmee de prijs iets te temperen, is voorlopig geen sprake.Wel wordt er nu gekeken op welke manier en voor welke groepen extra compensatie mogelijk is. “We zijn hard bezig om te kijken op welke manier we het zo dragelijk mogelijk kunnen maken voor de mensen”, zegt minister Kaag van Financiën tegen de NOS.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...