Benefietvoorstelling in de Deventer Schouwburg

Om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving organiseert de Deventer Schouwburg op woensdag 15 februari, De Nationale Giro555 actiedag,
nog eenmaal de bijzondere voorstelling ‘Gedwongen reis’ van de Syrische vluchteling Nachwan Alrajab Agha, met aanvullend een muzikaal optreden van muzikant Emrah Oğuztürk uit Deventer.
Iedereen werkt belangeloos mee en de volledige opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Over de voorstelling ‘Gedwongen reis’

Sinds kort woont de Syrische vluchteling Nachwan Alrajab Agha (60 jaar) in Deventer, op een boot met ruim 100 andere asielzoekers. Met het stuk ‘Gedwongen reis’ toont hij een vluchtverhaal
gebaseerd op die van hem maar die niet op zichzelf staat. Het is een toneelstuk zonder tekst, maar met verhaal dat hij graag delen met Deventer, de plek waar hij nu verblijft om te laten zien
wie de Syriërs zijn en waarom ze hier zijn gekomen.

Alrajab Agha heeft ervaring als acteur in Syrië en speelde mee in meerdere toneelstukken. Hij regisseert ‘Gedwongen reis’ en brengt als cast (Syrische) vluchtelingen mee waarvan de meesten verblijven op de boot. 
Nachwan komt uit de stad Homs. Hij is gevlucht voor het huidige regime van Al-Assad. Zijn volwassen kinderen zijn al eerder gevlucht en verblijven buiten Nederland.
Maar zijn vrouw verblijft nog in Syrië en heeft uit angst na de aardbeving twee nachten buiten in de sneeuw gestaan tezamen met haar buren. Haar huis staat gelukkig nog. Ze verblijft bij haar broer in Syrië.

Woensdag 15 februari 19.30 uur.
Kaarten € 7.50

https://deventerschouwburg.nl/programma/benefiet-turkije-syrie-gedwongen-reis

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Rock Ballads bij Salland1

In de maanden juli en augustus wordt het Top40 Hitdossier voor even ...