Een groep investeerders heeft beslag laten leggen op de tegoeden van AGOVV Apeldoorn.


Apeldoorn – Beslaglegging bij AGOVV

Volgens de geldschieters weigert de club financiële afspraken na te komen. De beslaglegging betreft de bankrekening van AGOVV, televisiegelden en 310.000 euro, het tweede gedeelte van de transfersom van de verkoop van AGOVV-aanvaller Nacer Chadli aan FC Twente.

De Belg zit in het spelersfonds van AGOVV, waarin door de geldschieters is geïnvesteerd. Zij hebben contractueel recht op de eerste 125.000 euro van de verkoop van Chadli alsmede op 50 procent van de winst. Tot dusver weigert interim-directeur Victor Doorn – tevens voorzitter van de raad van commissarissen van AGOVV – aan deze financiële verplichtingen te voldoen. Ondanks herhaaldelijk verzoek. Daarom zien de investeerders zich ondanks diverse handreikingen genoodzaakt de geldstromen bij AGOVV te bevriezen.

Victor Doorn heeft inmiddels gedreigd surseance van betaling of faillissement aan te vragen voor AGOVV. De club uit Apeldoorn werd eerder in de maand al ingedeeld in de categorie 1 van de KNVB, wat betrekking heeft op een zorgelijke financiële situatie. AGOVV verkocht eergisteren verdediger Ramon Leeuwin voor ruim 50.000 euro aan ADO Den Haag, terwijl de Hagenaars ook middenvelder Paul Mulders van de Apeldoornse club op het oog hebben.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...