De Algemene Omroep Deventer (AOD) ziet niets in de nieuwste plannen van lokale omroep DRTV.  Daarom stopt de organisatie vandaag de verdere onderhandelingen met de lokale omroep van Deventer.


AOD stopt onderhandelen met lokale omroep DRTV

Dat betekent dus ook dat er geen bestuurder van AOD plaats gaat nemen in het nog nieuw te vormen DRTV bestuur. DRTV gaat samenwerken in een productieovereenkomst met het Mediahuis van de Deventer bibliotheek. Met deze nieuwste plannen van DRTV zal het in de praktijk zo zijn dat alle apparatuur van de omroep naar het Mediahuis wordt overgeheveld in een lease overeenkomst. Ook huidig personeel van DRTV wordt ondergebracht als personeel van het Mediahuis.

Bij DRTV blijven twee personen in dienst die nieuws en actualiteitenprogramma’s maken. Deze productiehuisconstructie met de bibliotheek is er een die belangenverstrengeling in de hand werkt en financiële transparantie lastig maakt. Het zijn de voornaamste redenen voor de AOD om er na een jaar van praten en buiten alle plannenmakerij te zijn gehouden er nu een punt achter te zetten. De brief van AOD aan de pers staat hier.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...