De ambulancedienst in Overijssel is zaterdag 3 januari druk geweest met ongevallen op het ijs in de kop van Overijssel. Het ging in de meeste gevallen om mensen die gevallen waren en daarbij gewond waren geraakt en/of een of meer ledematen hadden gebroken.

Ambulancedienst druk met schaatsongevallen

Er werden extra ambulances ingezet om alle slachtoffers zo snel mogelijk te kunnen behandelen en/of naar het ziekenhuis te kunnen brengen. Door de drukte maar ook door de vaak slechte bereikbaarheid van slachtoffers (soms midden op een ijsvlakte) kostte het in een aantal gevallen nogal wat tijd om bij de slachtoffers te komen.

Ook konden de ambulances soms slecht bij het ijs komen doordat geparkeerde auto’s de route van de ambulance belemmerden. De hulpdiensten doen dan ook een dringende oproep om bij het parkeren ruimte open te laten voor hun voertuigen zodat zij bij noodgevallen snel ter plaatse kunnen komen. In totaal veertien mensen zijn er door ambulancepersoneel behandeld of naar het ziekenhuis gebracht.

De ambulancedienst roept schaatsers op die van plan zijn om op natuurijs te gaan schaatsen om in ieder geval de veiligheidsadviezen van de KNSB op te volgen. Zeker voor minder geoefende schaatsers geldt dat schaatsen op een ijsbaan over het algemeen veiliger is en dat bij een ongeval hulp vaak gemakkelijker kan worden geboden.

Over Salland TV

x

Check Also

Het Taalcafé in Raalte en Heino

Elke week is in Raalte en Heino het Taalcafé. Hier is iedereen ...