StrongmanRun Nurburgring 2017

Aan de slag met én voor de jeugd

Het wordt steeds duidelijker dat jongeren en jongvolwassenen door de coronamaatregelen meer dan andere leeftijdsgroepen mentale gezondheidsproblemen, zoals eenzaamheid, somberheid en angst ervaren. Zij hebben het afgelopen jaar veel moeten inleveren. Onderwijs is deels op afstand, er is een tekort aan stages, er zijn minder bijbaantjes en na het behalen van een diploma is er minder zicht op een passende baan. Ook de beperking van sociale contacten is voor deze groep extra ingrijpend, omdat zij juist nu bouwen aan ‘relaties voor het leven’.

Om jongeren te helpen heeft het kabinet een Jeugdpakket Corona in het leven geroepen. Elke gemeente is gevraagd om in gesprek te gaan met jongeren, activiteiten voor en met jongeren te organiseren en het jongerenwerk nog verder te versterken.

Dit gaan we doen! Daarvoor hebben we Marian Freriks aangesteld als coördinator jeugdpakket. Zij weet veel van sport en organisatie en gaat actief aan de slag met het ophalen van ideeën bij jongeren zelf en ideeën uit het werkveld. Natuurlijk wordt er ook aangesloten bij wat er al is. Het streven is om jongeren tussen de 12-27 jaar uit onze gemeente een gevarieerd programma aan activiteiten te bieden. Tussen nu en half april 2021. Dus al heel snel. De lockdown levert uitdagingen op, maar gelukkig is er nog veel mogelijk. Het gaat om activiteiten op verschillende terreinen, zoals welzijn, sport en cultuur. En er mag groots gedacht worden hoor! Als het maar binnen de coronamaatregelen past.

Heb jij zelf een goed idee? Deel deze dan met Marian Freriks via het e-mailadres jeugdpakketcorona@hellendoorn.nl. Marian neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Samen maken we er ondanks de beperkingen iets moois van!

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...