PVV furieus over azan in Deventer

De PVV fractie in de Tweede Kamer keert zich fel tegen de dagelijkse oproep tot gebed van de Centrummoskee in Deventer.

De fractie heeft de ministers van Sociale zaken en Binnenlandse Zaken gevraagd om een verbod. Deventer maakte  vrijdag de resultaten bekend van een peiling onder de omwonenden van de moskee over een dagelijkse oproep tot gebed. De meeste buurtbewoners hebben kennelijk geen bezwaar tegen de dagelijkse azan.

De PVV vindt dat een dagelijkse azan tekenend is voor de islamisering van Nederland en dus ook schadelijk voor de integratie. De voorzitter van de PVV fractie van de provincie Overijssel, Edgar Mulder gaf bij Salland TV aan dat hij zijn hulp aan de buurt had aangeboden. Maar deze hulp is volgens hem gewoon afgewimpeld.

Maar de buurt kan alsnog naar de rechter stappen, want deze peiling heeft geen enkele juridische waarde. Dat heeft alleen de eerder gemaakt afspraak die de gemeente en ook het moskeebestuur niet meer in het bezit heeft, maar die nog wel rechtsgeldig is. Als er een buurtbewoner naar de rechter stapt kan de moskee aan deze afspraak worden gehouden. En dat betekent dan alleen de azan op vrijdag zoals ooit is afgesproken met de buurt

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Goedevrijdag markt

De Goede Vrijdagmarkt in Deventer is 1 van de oudste en grootste ...