49 verkeersslachtoffers, 49 lege stoelen

Op donderdag 26 september is het de Europese Dag zonder Verkeersdoden. Op die dag staan op twee plekken in Overijssel lege stoelen om de verkeersslachtoffers te herdenken. Een van die plekken is het centrum van Heino. Er staan 49 lege stoelen, voor ieder slachtoffer in Overijssel in 2018 een stoel.

Met deze lege stoelen wordt er niet alleen stilgestaan bij de mensen die omgekomen zijn in het verkeer, het gaat er ook om dat de samenleving bewust gemaakt wordt van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks valt. Wethouder Dennis Melenhorst: “Elk verkeersslachtoffer is er een te veel. Alleen samen kunnen we het verkeer veiliger maken. Gedrag in het verkeer speelt daarbij een belangrijke rol. Houd jij je aan de snelheid? Stop jij je mobiel weg als je rijdt of fietst? Wees je bewust van je gedrag én houd rekening met elkaar.”

Locatie
De lege stoelen staan op 26 september tussen 10.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats naast het Dorpshuus Heino. Er zijn mensen van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland aanwezig om tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen.

Lege stoelen in Oost-Nederland
In 2018 kwamen in Oost-Nederland 142 mensen om in het verkeer. In Gelderland waren dit er 93 en in Overijssel 49. Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten georganiseerd. Ook in de gemeenten Rijssen-Holten, Arnhem, Bronkhorst, Culemborg, Druten en Ede staan lege stoelen. Zo laten we samen zien dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...