Drukwerk

31 organisaties blij gemaakt met Kracht van Salland-cheque

Maar liefst 74 initiatiefnemers uit heel Salland hebben voor 1 maart een bijdrage aangevraagd uit het 4D-budget van provincie Overijssel. Daarvan werden er 31 toegekend. Via www.dekrachtvansalland.nl/4d kun je zien welke initiatieven een bijdrage kregen.

 

Heb je een initiatief en ben je op zoek naar geld, kennis of ervaringsdeskundigen, dan kun je nog steeds hulp vragen aan 4d-makelaar Giny Hoogeslag. Zij werkt binnen De Kracht van Salland samen met verschillende Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en weet welke fondsen en subsidies er verder nog beschikbaar zijn. Giny is bereikbaar via giny@dekrachtvansalland.nl of (06) 1348 8937.

 

Woon- en leefomgeving beter, mooier, leuker

4D is een initiatief van Stimuland en staat voor Durven, Delen, Denken en Doen. De Kracht van Salland-cheque is bedoeld voor kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken. Een greep uit de initiatieven die een bijdrage krijgen in 2020:

  • In Wesepe start een nieuwe ontmoetingsactiviteit voor ouderen die thuis wonen zonder zorgindicatie, waarvan er ook veel in het buitengebied wonen.
  • In Loo en Averlo-Frieswijk-Schalkhaar gaan inwoners zelf een nieuwe dorpshuislocatie bouwen; ze krijgen een bijdrage voor de ondersteuning van deze harde werkers.
  • In Herxen wordt een bestaand pad naar de IJssel verhard, zodat het water voor een brede doelgroep bereikbaar wordt.
  • In Heino wordt een digitaal dorpsplatform gebouwd om de verbinding en communicatie te versterken.
  • In de wijken Blekkerhoek en Raalte Noord in Raalte krijgen twee nieuwe buurtverenigingen een bijdrage voor de opstart van hun vereniging en de eerste ontmoetingsactiviteiten.

 

Corona: initiatieven mogen uitvoering later opstarten

Willemien Woestenenk had zich aangemeld voor de besliscommissie: “Het was wel even wennen om online de aanvragen te bespreken; dat is prima gelukt. We vonden het nodig om het besluit over de toekenning door te laten gaan in maart. Initiatiefnemers willen graag antwoord. En ja, een deel van de initiatieven kan misschien niet meer doorgaan vanwege de coronacrisis, hoe jammer dat ook is. We zijn daar natuurlijk redelijk in: als je je initiatief op een later moment in 2020 of 2021 alsnog uitvoert dan blijft de bijdrage daarvoor beschikbaar. Lukt dat niet, dan wordt het bedrag beschikbaar gesteld voor het eerstvolgende initiatief dat anders in aanmerking was gekomen voor deze bijdrage.”

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...