Pop Up koor ontroert velen met de uitvoering van de canon van Pachelbel

Ze kunnen het bij Nobiz nog maar nauwelijks geloven: met 170 personen hadden ze vandaag het allergrootste Pop Up koor in Olst ooit. En iedereen kon meedoen. Overigens was het wel handig als je noten kon lezen. De grote zaal van het Holstohus was zaterdagmiddag stampvol. Zo vol dat het hooggeëerde publiek plaats moest nemen op het toneel en de koorleden in de zaal. 

De zangers zouden om 13.30 uur beginnen om het stuk ‘De canon van Pachelbel’ in te studeren. Maar om 12.00 uur waren de eersten al gesignaleerd om maar niets van het spektakel te hoeven missen. Aan de piano zat de oprichter van Nobiz Peter Mulock Houwer, en de dirigent was Caja van der Werff, zij was helemaal uit Breda gekomen en had zo te zien en horen al vaker met het spreekwoordelijke dirigent stokje gezwaaid. 

De 175 zangers zongen zich de longen uit het lijf om ‘de canon van Pachelbel’ van Johan Pachelbel uit 1680 in goed anderhalf uur in te studeren. 

Om 15.00 uur mocht het publiek (zo’n 75 personen) naar binnen en werd het drie minuten durende stuk vol enthousiasme opgevoerd. En op verzoek nog een keer herhaald. Met een magisch meerstemmig resultaat. 

Toen zat de voorstelling er alweer op. Zo gaat dat bij een Pop Up voorstelling. Ervaring niet nodig, succes gegarandeerd en altijd een klinkend resultaat. En zeker voor herhaling vatbaar.

Zangkoor Nobiz uit Olst bestaat 30 september 25 jaar. Om dit te vieren had  de jubileumcommissie een feestelijk programma samengesteld. Het Pop Up Koor, onder leiding van Caja van der Werff, was daar een onderdeel van. Caja is muziektheatermaker en ontwikkelaar van muziekprojecten zoals Pop Up koren. 

NOBIZ betekent ‘Na Oefening Bijna Zuiver’, en zo is het, want er gaat ook nog wel eens wat mis. Dat geeft helemaal niet, ze vinden het allemaal heel erg leuk om te zingen, de blijdschap, het goede gevoel, het is gezond en de saamhorigheid is groot. Het is namelijk een heel betrokken, sociaal koor.    

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...