10e Open Muziekestafette Heino gaat naar 2021

Helaas heeft het bestuur van de Stichting Open Muziekestafette Heino moeten besluiten dat het onverantwoord is om dit prachtige evenement te laten doorgaan. Triest natuurlijk want het zou een jubileum editie moeten worden.

Maar…. de gezondheid gaat boven alles! Een andere uitweg – ook vanwege de vele onduidelijkheden – is niet voor handen!

Het bestuur van de Stichting heeft lang gewacht om dit besluit te nemen.
Voorzitter Huub Schultz: Een moeilijke beslissing maar qua tijdspad blijft het allemaal zeer onduidelijk. Daarbij komt ook dat als het festijn door had kunnen gaan we veel meer bezig zouden zijn met crowd- management, oftewel hoe het sturen en leiden van de mensenmassa dit jaar goed en veilig door de kerk.

Het bestuur realiseert zich terdege dat juist na deze Corona-crisis elk podium om op te treden behoorlijk welkom zou zijn echter……kwalitatief zullen veel koren en andere optredende op kwaliteitsniveau niet kunnen presteren zoals ze voor de pandemie gewoon waren.

Samenvattend, teleurstellend en verdrietig maar er is geen andere keuze. De 10e editie van de Open Muziekestafette Heino zal nu gaan plaatsvinden in oktober 2021.

Positief
Het bestuur is inmiddels uitgebreid met Joan Jonkman en Marijn Siero De website is vernieuwd en er zijn meerdere administratieve zaken nu geautomatiseerd. Met de nieuwe creatieve en organisatorische inbreng hoopt men de eerstkomende jaren vooruit te kunnen.

Het bestuur bestaat verder uit Huub Schultz (voorzitter), René Wibier (Penningmeester) en Flip Jonkman (secretaris)
Lintje!

Verder is het bijzonder dat Flip Jonkman een lintje heeft hekregen. Hij is (mede) oprichter van de Open Muziekestafette Heino. Een waardig eerbetoon!
Ook in 2021 hoopt de organisatie wederom op medewerking van de beide kosters van de Nicolaaskerk, de geluidsmannen Jan de Mink, Bob Boerdam en Herman Niens, Lia Schults voor het ontvangst en Heino Eilert wat betreft enig toezicht voor in de kerk.

Natuurlijk is een Open Muziekestafette Heino niet mogelijk zonder een 40 tal vrijwilligers.  Gelukkig is voor de jaargang 2021 Havezate Den Alerdinck wederom de Hoofsponsor.  De deelnemers zijn inmiddels geïnformeerd dat de komende editie niet doorgaat. In principe kan het programma gelijk blijven volgend jaar. (het eerste weekend van oktober)

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...