De huidige situatie van de o.b.s. “Elshof” is zorgelijk. De school heeft last van krimp door vergrijzing en het feit dat er veel minder kinderen in het verzorgingsgebied geboren worden.


Zorgen om sluiting obs Elshof

Het aantal leerlingen is in vijf jaar gedaald van circa 40 naar een aantal dat binnenkort de (wettelijke) opheffingsgrens van 23 nadert of er zelfs net onder komt. Op basis van prognoses houdt het schoolbestuur, de Stichting de Mare, al enige tijd rekening met een scenario van opheffing. Stichting de Mare heeft te maken met een daling van het aantal leerlingen op haar scholen.

Als het niet mogelijk is om het aantal leerlingen boven de 23 te houden zullen er voorbereidingen worden getroffen om een fusie met de Brede School Raalte dorp aan te gaan. Deze fusie van beide scholen kan er voor zorgen dat een deel van de middelen van de obs “Elshof” nog een aantal jaren beschikbaar blijft. Mocht opheffing zich wel gaan voordoen, dan is de gemeenteraad bevoegd om de school met gemeentelijke middelen in stand te houden en wordt de school dus niet opgeheven.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...