DEVENTER – Woensdagavond besprak een delegatie van de gemeenteraad in de Politieke Markt de plannen van D66 voor een groot zonnepark bij Deventer Noord-Oost (Linderveld).


Zonnepark op Linderveld een onrendabele utopie?

D66 lichtte het plan toe om op de beoogde woningbouwlocatie Deventer Noordoost (Linderveld) twintig hectare met zonnepanelen in te richten. Mede door de crisis ligt de dure bouwgrond al jaren braak. Maar er zijn argumenten om dit niet te doen en die kwamen van Daaf Ledeboer(VVD) en Bert Kleine Schaars van Deventer Belang(DB). Ledeboer en Kleine Schaars noemen het luchtspiegelingen, omdat er eerst landelijk regelgeving moet komen en het zeker 20 jaar duurt voordat investeringen terugverdient zijn.

De huidige grond van Linderveld is gekocht van boeren voor om en nabij de 300 euro per vierkante meter, en is bedoeld voor woningen en bedrijven. Huizen op deze grond laten bouwen levert de gemeente natuurlijk veel meer op dan de grond beschikbaar stellen voor een Zonnepark. De afvaardiging van de raad wil toch het hele verhaal verder uitgewerkt hebben.

Dat betekent meteen al extra kosten en nagaan of de plannen van D66 echt zo gaan uitpakken als ze nu op papier staan. Kleine Schaars (DB) vindt het Linderveld een groene long die ook vooral groen moet blijven. Bovendien noemt hij de businessmodellen van het D66 plan onder de huidige landelijke regelgeving onrendabel.


Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...