Zing Kerstliedjes met me! Leer samen taal in de bieb

Nu zijt wellekome, in de Bibliotheek! Op zaterdagmiddag 15 december is de volgende editie van Zing Nederlands met me. In de Bibliotheek in Raalte gaan we met een internationaal gezelschap kerstliedjes zingen. In het Nederlands, om 15.00 uur. Komt allen tezamen!

Als je zingt, gaat alles makkelijker. Zeker het leren van een (vreemde) taal. Zing Nederlands met me is simpel maar effectief van opzet: mensen uit allerlei landen zingen samen Nederlandse liedjes. Nu alweer voor de vijfde keer wordt Zing Nederlands met me  gehouden in de Bibliotheek in Raalte. Deze keer gaan we kerstliedjes oefenen.

Via de woorden in bekende liedjes maken nieuwkomers kennis met betekenis, uitspraak en uitdrukkingen. Dat is een leuke en gezellige manier om meer te leren van taal en cultuur. Want: samen zingen verbroedert! Het brengt mensen en hun culturen dichter bij elkaar.

‘In Raalte werken we samen met een aantal lokale muzikanten en met Stichting Vluchtelingenwerk’, vertelt programmamedewerker Froukje Weber van de Bibliotheek Salland. ‘Zo bereiken we mensen die graag hun Nederlands willen oefenen. In de taalles bij Vluchtelingenwerk krijgen cliënten alvast de teksten, zodat ze de liedjes kunnen oefenen.’

Zing Nederlands met me is gratis toegankelijk voor iedereen. Voor mensen met een andere taalachtergrond, maar nadrukkelijk ook voor geboren sprekers van het Nederlands. Want juist dan help je een ander helpen om taal te oefenen.
Zie ook https://www.bibliotheeksalland.nl/zingnederlandsmetme

Het artikel Zing Kerstliedjes met me! Leer samen taal in de bieb verscheen het eerst op Salland1.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...