Woningbouw op stoom in Deventer

Gebouwd, in aanbouw of op de tekentafel: de woningmarkt in Deventer is volop in ontwikkeling. Sinds 2018 zijn er 1.351 nieuwe woningen bijgekomen, in uiteenlopende stijlen en prijzen. De gerichte aandacht voor wonen blijft nodig: tot 2030 moeten er zeker 5.000 woningen worden bijgebouwd.

“Steeds meer mensen ontdekken Deventer als woonstad, de druk op de woningmarkt is groot”, aldus wethouder Wonen Rob de Geest. “De afgelopen jaren is er al volop gebouwd, om te zorgen dat er voldoende betaalbare woningen zijn. Nu is het zaak om het tempo hoog te houden en uit te breiden naar 500 woningen per jaar.”

Samen met marktpartijen

In de periode 2018-2020 zijn er 1.351 nieuwe woningen bijgekomen, 634 koop- en 717 huurwoningen. In 2021 worden naar verwachting 380 woningen opgeleverd. De gemeente werkt samen met woningcorporaties en marktpartijen aan de bouw van nieuwe woningen of de transformatie van bijvoorbeeld kantoren naar woningen. Op verschillende locaties in de stad en de dorpen zijn nieuwbouwprojecten in aanbouw of in voorbereiding.

Kwaliteit toegevoegd

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Liesbeth Grijsen: “Waar mogelijk staan we nieuwe invulling van oude panden en gebieden toe, als dat gebeurt met respect voor het verleden. De gerealiseerde plannen passen heel mooi in Deventer, we hebben heel veel kwaliteit toegevoegd. En er zijn nu veel gebieden in ontwikkeling, waar eveneens prachtige kansen liggen.”

Woningbouw op de digitale kaart

Om inzichtelijk te maken hoe de woningbouw in Deventer zich ontwikkelt, is een digitale kaart beschikbaar. Op de website van de gemeente is te zien waar woningbouwplannen opgeleverd zijn, waar ze in aanbouw zijn en waar er nieuwe gepland zijn. Met handige links naar de websites van projecten. Kijk op www.deventer.nl/woningbouw.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...