Wonen in de Werfhorst in Raalte weer een stapje dichterbij

Met de ondertekening van het contract waarin alle afspraken over de verbouw van het gebouw de Werfhorst worden geregeld tussen Aannemersbedrijf Valk uit Daarle en SallandWonen is wonen in de Werfhorst weer een stapje dichterbij. Afgelopen vrijdag ondertekenden de directeuren Hans Valk en Marijke Kool het contract in het kantoor van SallandWonen. Als alle vergunningen rond zijn kan de verbouw beginnen.

Na de verbouwing zijn er 14 duurzame huurappartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens, dicht bij winkels en andere voorzieningen, in het gebouw gerealiseerd. SallandWonen gaat deze woningen verhuren voor ongeveer 600 tot 650 euro per maand. SallandWonen geeft hiermee invulling aan haar missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte.

Uitstraling

Het ontwerp komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.

Functionaliteit

De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Duurzaamheid

Vanaf 1 juli 2018 is voor nieuwbouw een aansluiting op het gasnetwerk niet meer toegestaan. Voor transformatieprojecten geldt deze regel nog niet. SallandWonen heeft echter een hoge duurzaamheidsambitie en kiest ervoor om het woongebouw niet aan te sluiten op het gasnetwerk. De appartementen in de Werfhorst worden daarom extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...