Wijkdag Zandweerd 17 juni

Net als vorig jaar in mei is er op zaterdag 17 juni 2023 weer een mega gezellige wijkdag in de Zandweerd! Overal in de wijk openen organisaties de deuren en zijn er pop-ups met kraampjes waar van alles te zien en te beleven is.

Maak kennis met je wijkgenoten en de verschillende verenigingen en organisaties in de Zandweerd. Er is live muziek, lekkere hapjes, een rommelmarkt, kinderen kunnen zich laten schminken of springen op het luchtkussen, een speurtocht doen met leuke prijs, en je kunt een ritje maken in de paardentram die een rondje rijdt langs de pop-ups.

Voor degenen die het leuk vinden om samen de handen uit de mouwen te steken, hebben we drie interessante groene acties: Eten van eigen balkon, aan de slag met een boomtuintje en Tegelwippen… tegels eruit, plantjes erin! Ook kun je een regenton winnen. Het wordt een gezellige dag voor en door de wijk!

Tijdens de wijkdag kun je bij buurthuiskamer Bij de Halte hierover informatie krijgen en je hiervoor aanmelden. Bij de Boxbergergweg staan energiecoaches om je informatie te geven over geld en energie besparen, en krijg je tips over het maken van een echte balkontuin. Ook is hier de prijsuitreiking van de winnaar van de REGENTON actie.

Locaties

De activiteiten zijn op de volgende plekken:

● Infopunt Duurzaamheidsteam Zandweerd (Pieter de Hooghstraat 2)

● Buurthuiskamer en broedplek ‘Bij de Halte’ (Zwolseweg 190)

● Speeltuin ‘De Zandweerd’ (Everhard van Reijdtstraat 10)

● Speeltuin ‘De IJssel’ (Kersenstraat 2)

● Winkelcentrum Boxbergerweg (ter hoogte van huisnummer 21)

De Wijkdag Zandweerd begint om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

De Wijkdag is een samenwerking van Duurzaamheidsteam en Klussendienst Zandweerd, Buurthuiskamer Bij de Halte, de speeltuinverenigingen Zandweerd en de IJssel, Energiecoaches Deventer Energie, Ulebelt, gemeente Deventer, Ieder1, Regenwaterambassadeurs, Deelautoproject en ondernemers en vrijwilligers uit de wijk.

Kijk voor actuele informatie op www.zandweerd.com/wijkdag.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...