Het houdt de gemoederen in Raalte weer flink bezig. Waarom wil Olst-Wijhenaar Elferink opnieuw ontheffing van zijn verhuisplicht?

Wethouder Elferink wil niet verhuizen

Als wethouder in Raalte hoort hij volgens de wet namelijk ook in de gemeente Raalte te wonen. Volgens de één zou het gaan om ziekte binnen het gezin Elferink, volgens anderen wil hij gewoon niet verhuizen.

In het verzoek om voor de derde keer een ontheffing van de verhuisplicht te krijgen staat namelijk het volgende: “De belangrijkste reden voor mij is en blijft de geringe afstand tussen ons woonhuis en uw gemeente”. De bereikbaarheid in tijd en afstand van het gemeentehuis is minder dan 10 minuten en 10 kilometer. Tevens ervaar ik deze geringe afstand niet als belemmerend voor mijn functioneren’.

Bij het eerste verzoek van Elferink werd een privé-situatie aangedragen als argument om niet te hoeven verhuizen. Bij de tweede ontheffing werd er wat meer gemopperd en kwam er ook vanuit de raad meer tegenstand. Nu Elferink bij zijn derde verzoek zélf aangeeft dat hij als wethouder eigenlijk de wettelijke verhuisplicht negeert heeft de gemeenteraad weer iets om over na te gaan denken.

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...