Weer een Sallands talent naar de Olympische spelen

Aanstormend schaatstalent Sanne in ‘t Hof staat aan de vooravond van haar Olympische droom. De schaatsster uit Schalkhaar mag zich gaan op maken voor een bijzondere reis richting China. “Het is echt een absolute verrassing.”

“Het absolute hoogtepunt in mijn carrière,” zo legt de 23-jarige Sanne in ’t Hof uit. Op het Olympisch kwalificatietoernooi plaatste ze zich voor de 5km en daarmee voor haar eerste Olympische avontuur. Maar had ze dit verwacht? “Nee absoluut niet, maar op het NK afstanden aan het begin van het seizoen werd ik tweede en vanaf dat moment weet je eigenlijk wel dat er altijd een mogelijkheid is want er zijn twee plekken. Mijn 3km op het OKT ging gewoon niet heel goed waardoor ik al een soort van de hoop had opgegeven,” zegt In ‘t Hof.

Volgens de Schalkhaarder is de 5km niet te vergelijken met de 3km: “Wat ik op de 3km niet kan, is de tijd en rust nemen. Doordat ik een niet al te beste tijd had neergezet ging ik eigenlijk zonder verwachtingen de 5km rit in en dat ging uiteindelijk heel goed.”

Positieve reacties

Uiteraard was niet alleen Sanne in ‘t Hof enorm blij met de plaatsing ook in haar omgeving kon zij rekenen op positieve berichten. “Ik was natuurlijk zelf al ontzettend blij, de ontlading was zo groot. Maar ook van mijn trainers, mijn ouders, vrienden en familie kreeg ik alleen maar positieve en leuke berichten. Mijn telefoon was echt ontploft.”

Jaloezie

Dat iedere topsporter droomt van een Olympisch toernooi staat buiten kijf. Maar is er te spreken van enige jaloezie binnen een team? “Nee absoluut niet. Ik zit namelijk in een sprintploeg, dus ik heb met name alleen maar sprinters om mij heen. Die gaan natuurlijk voor de korte afstanden. Ik ben ook de enige in de ploeg die een 5km rijdt dus er is absoluut geen jaloezie.”

Goud? “Ja natuurlijk is dat het doel, maar ik denk niet dat het realistisch is.”

Het ultieme doel is natuurlijk een Olympische goudenplak, maar ze blijft ook realistisch: “Ja natuurlijk is goud het doel, maar ik denk niet dat het realistisch is. Irene Schouten is namelijk al het hele seizoen in topvorm. Zij steekt er echt met kop en schouders bovenuit. “Ik moet gewoon gaan genieten en mijn beste race ooit rijden. Wat dat dan voor resultaat oplevert, zullen we dan wel gaan zien. Ik heb geen controle over de concurrentie, alleen over mezelf. Als ik mijn beste race ooit heb gereden, en ik kan mezelf niks verwijten dan moet ik daar tevreden mee zijn.”

Genieten

Waar het schaatstalent uit Schalkhaar al aangaf dat ze ook vooral moet gaan genieten is het nog maar de vraag of ze dat niet zal gaan vergeten. “Nee hoor, dat ik juist iets wat ik heel erg moet gaan doen. Als ik dat niet ga doen dan kan ik er net zo goed niet heen gaan want dan ga ik ook niet goed rijden.”

Studie

Naast het schaatsen is In ‘t Hof ook nog bezig met het volgen van een studie. Dat is soms lastig om te combineren. “Ik volg de opleiding fysiotherapie in Groningen. Op dit moment is het wat lastiger om het allemaal te combineren. In het afgelopen jaar heb ik voor het eerst Worldcups gereden, en dan waren we weer zes weken in het buitenland. Dan kom je terug en zijn er de voorbereidingen voor het Olympisch kwalificatietoernooi. En nu ga ik dan bijna weer een maand weg. Ik ben momenteel druk bezig met het afronden van de dingen van afgelopen periode. Daarbij geldt wel dat ik hierdoor een halfjaar studievertraging op zal gaan lopen.”

“De afgelopen jaren was het voor mij dan wel weer goed te combineren. Omdat ik heel veel zelf studie kon doen. Op school ben ik bijna niet aanwezig. Maar ik merk doordat ik al zolang schaats, ik zoveel ervaring heb over mijn eigen lichaam maar ook over spieren. Dus wat dat betreft is het voor mij gewoon heel goed combineren en mijn school werkt daar ook heel goed in mee.”

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...