Weer DE-actie Lionsclub Raalte voor Voedselbank

Lionsclub Raalte zamelt tot het eind van dit jaar via verschillende winkels en supermarkten in Raalte en omgeving weer waardepunten van Douwe Egberts in. De serviceclub verzilvert de opbrengst voor pakken DE-koffie voor de Voedselbank Raalte.

In veel gezinnen worden de bonnen uit de DE-verpakkingen koffie en thee geknipt om ze vervolgens op een stapeltje ergens in de keukenla te leggen. De Raalter Lionsclub roept iedereen op de punten in te leveren voor het goede doel: Voedselbank Raalte. Die verstrekt wekelijks tientallen pakketten aan gezinnen en alleenstaanden die de eindjes amper aan elkaar kunnen knopen.

Koffie
De Voedselbank krijgt de levensmiddelen van supermarkten, leveranciers en producenten. “Daar zit bijna nooit koffie bij, omdat koffie erg lang houdbaar is”, vertelt Roel Kamping van Lionsclub Raalte. Daarom heeft de serviceclub in diverse winkels herkenbare verzameldozen neergezet, waarin iedereen tot en met 31 december zijn of haar Douwe Egbertspunten (liefst gebundeld en geteld) kan deponeren.
Daarna gaan de Lionsleden alle punten tellen en om deze vervolgens in te leveren bij Douwe Egberts. “We hopen dat iedereen meedoet, zodat de Voedselbank Raalte veel pakken koffie kan uitdelen”, aldus Kamping. In 2014 leverde de actie bijna 4500 pakken koffie op voor de Voedselbank.

Inleverpunten: De deelnemende winkels waar de DE-punten kunnen worden ingeleverd, zijn:
Raalte-dorp: Jumbo-centrum, Jumbo-Noord, Albert Heijn, Coop en Kulturhus; Heino: Albert Heijn en Boni; Heeten: Plus Severijn; Nieuw-Heeten: Bakkerij Vree Egbers; Luttenberg Coop Alfring; Mariënheem en Broekland: Parabool. Dit jaar kunnen de bonnen ook worden ingeleverd bij Coop Neppelenbroek in Lemelerveld.

Foto:
Frans Rouwenhoff van Voedselbank Raalte, medewerkster Stéphanie Roelofs van Jumbo Raalte-Noord en Roel Kamping van Lionsclub Raalte prijzen de Douwe Egbertsactie aan.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...