Wat bezielt deze spookrijder in Deventer?

Sommige automobilisten maken het wel heel erg bont, zoals blijkt in deze aflevering van Oost op het Asfalt. Want wat bezielt een automobilist om vol door rood een kruising op te jakkeren? Een totale blackout, of gewoon lak aan alles?

Het tafereel werd vorige week vastgelegd op de Kazernestraat in Deventer. Vanwege wegwerkzaamheden is de verkeerssituatie daar tijdelijk gewijzigd.

Normaal gesproken zou de tegemoetkomende automobilist rechtdoor kunnen, maar die rijrichting is tijdelijk afgesloten. Daardoor is het vanuit de HF de Boerlaan niet mogelijk richting het centrum te rijden.

Slalommen

Maar deze automobilist laat zich er blijkbaar door niet weerhouden. Sterker, hij gebruikt – komend vanuit het Havenkwartier – ‘gewoon’ de voorsorteerstrook om rechtdoor te kunnen. Waardoor hij aan het spookrijden slaat.

Een van de automobilisten schrikt hier zo van dat hij vol op de rem trapt. Een tweede dashcam registreert hoe een erachter rijdende bestuurder de spookrijder met groot licht waarschuwt. Die rijdt vol gas door, al slalommend…

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.

Kijk hier de beelden van het incident!

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...