Wandel mee op koningsdag met dé Deventer Koningstocht

Dinsdag 27 april is het weer Koningsdag. Speciaal voor die gelegenheid organiseren Café Persee en Eetcafé de 7e Hemel een Koningstocht door de straten van Deventer. Met een oranje tintje en een koninklijke sfeer. En je maakt zelfs kans op een originele paradeprijs!

Voor alle prinsjes en prinsesjes is er door de horecagelegenheden een wandelroute uitgezet. Maar ook voor koningen en koninginnen is er een tocht door de stad uitgestippeld. Iets langer, maar niet minder leuk. Er kan op Koningsdag tussen 10 en 16 uur gestart worden bij Café Persee op de Brink óf bij Eetcafé de 7e Hemel op het Grote Kerkhof. 

Bij aanvang ontvangt elke deelnemer koffie, thee of ranja en een oranje tompouce waarna er aan de stadsroute begonnen kan worden. De routekaart leidt elke wandelaar langs koninklijke stadskenmerken die onze stad rijk is en onderweg valt er zelfs nog één en ander te ontdekken. Start je bij Persee? Dan finish je bij de 7e Hemel. En omgekeerd. Aan het einde van de route staan de rood-wit-blauw-gevlagde bitterballen en een verrassing op de wandelaars te wachten! 

Doe je geheel koninklijk of oranje gekleed aan de Koningstocht mee? Dan maak je ook nog eens kans op de speciale paradeprijs! Ben jij een Koning Willem Alexander look-a-like of wuif je als Juliana? Huppelen de meisjes in een prinsessenjurk mee of rennen de jongens mee met hun zwaard? De meest originele wandeloutfit ontvangt de paradeprijs. 

Vier Koningsdag in Deventer mee met de Koningstocht van Café Persee en Eetcafé de 7e Hemel. Aanmelden is niet nodig. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...