Voorschot voor zelfstandige ondernemers met financiële problemen

De landelijke maatregel van de Rijksoverheid voor inkomensondersteuning voor zelfstandige ondernemers is nog in ontwikkeling. Sommige ondernemers kunnen hier echter niet op wachten. Zelfstandige ondernemers met acute financiële problemen kunnen daarom een voorschot aanvragen. Hiermee kan in levensonderhoud worden voorzien.

Het Rijk biedt deze mogelijkheid aan gemeenten. De gemeente Raalte maakt hier graag gebruik van om zo ondernemers te helpen die, zolang de landelijke regeling er nog niet is, anders in de problemen komen. Wethouder Jacques van Loevezijn: “We krijgen veel signalen van zelfstandigen die financieel in de knel komen door de coronamaatregelen. Dat begrijpen wij. Daarom bieden we de mogelijkheid om alvast een voorschot aan te vragen.”

Regeling
Heeft u direct financiële hulp nodig voor uw levensonderhoud? Dan kunt u een voorschot aanvragen via het online aanvraagformulier op raalte.nl/voorschot-voor-ondernemers. De gemeente besluit binnen twee weken over de aanvraag. Heeft u nog geen voorschot nodig, maar wilt u wel gebruikmaken van de komende landelijke regeling? Vul ook dan het online aanvraagformulier in. De gemeente informeert u zodra de landelijke regeling gereed is.

De gemeente gaat de ondernemers die zich al gemeld hadden voor de zogenoemde Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) actief benaderen om hen op de mogelijkheid van een voorschot te wijzen.

Vragen
Heeft u vragen over de regeling? Neem dan contact op met Nicolette Klunder en Marleen Kuiphuis, via nicolette.klunder@raalte.nl of marleen.kuiphuis@raalte.nl. Vermeld daarbij uw naam, bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer. Naar aanleiding van uw mail nemen ze op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Dit kan ook buiten kantoortijden zijn.

Meer informatie
De gemeente Raalte heeft op haar website een noodloket voor ondernemers opengesteld. Op raalte.nl/informatie-voor-ondernemers vinden ondernemers informatie over de maatregelen die zijn getroffen om ondernemers te ondersteunen in de coronacrisis. Ook vinden ondernemers daar een overzicht met contactpersonen.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...