Voorbeschouwing op de grootste rally van Nederland: Hellendoorn Rally

De 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally gaat van start morgen. Het is de grootste rally van Nederland waar verschillende kampioenen aan mee zullen doen. Dit is de Hellendoorn Rally voorbeschouwing

Vrijdag 15 en zaterdag 16 september zal de rally worden gereden. Deze rally zal meetellen voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) en het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK). 

Ones to watch
Net zoals vorig jaar verschijnt Jos Verstappen aan de start. Vorig jaar werd Verstappen vierde in zijn aller eerste Nederlandse rally ooit. Dit jaar wordt hij gezien als een podium kandidaat.
Een andere grote favoriet voor het podium is Bernhard ten Brinke, hij is vooral bekend dankzij zijn successen bij de Dakar Rally. Ook won hij de Hellendoorn Rally al eens in 2010.

Foto: Pexels Aykut Ercan

Meerdere klasses
De rally kent de Eurol Hellendoorn Rally en de Eurol Hellendoorn Historic Rally. Aan de eerst genoemde klasse nemen 101 rijders deel, waaronder dus Jos Verstappen. Aan de Historic Rally nemen 40 deelnemers deel. In deze klasse wordt er gereden in klassieke rally auto’s

Starters klaar? Racen maar!
De start van de rally is op vrijdag om 18:27 uur. Het startsignaal wordt door niemand minder gegeven dan negenvoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen wielrennen op de baan Jeffrey Hoogland. Dit startsignaal zal gelden voor de eerste deelnemers die bij Dieka Markelo aan de 41e editie van de rally gaan beginnen.

Lange rally
Een korte rally zal het niet worden, er zal een route worden afgelegd met een totale lengte van 481,33 kilometer over openbare wegen. Waarvan 23,8% op de onverharde weg wordt gereden.

Geen Tim maar wel Tom
Op de zaterdagochtend kan je een handtekening scoren van Tom Coronel tijdens een handtekeningen sessie. Daarnaast zal Coronel het startsignaal geven bij de eerste historic deelnemers.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...