Volgende stap in zoektocht naar woningbouwlocatie Luttenberg

Om de komende tien jaar aan de woningvraag in Luttenberg te voldoen, is er behoefte aan een nieuwe woningbouwlocatie. Tijdens een informatiebijeenkomst presenteerde de gemeente gisteren drie kansrijke locaties. De gemeente is benieuwd wat de inwoners van Luttenberg van deze locaties vinden. Eenieder kan tot en met donderdag 23 mei zijn of haar voorkeurslocatie met bijbehorende argumentatie aangeven via www.raalte.nl/woningbouw-luttenberg.

Wethouder Wout Wagenmans: “De onlangs uitgevoerde locatiestudie resulteerde in drie kansrijke locaties. We bepalen graag samen met het dorp welke locatie het gaat worden. Het gaat immers om de leefomgeving van de Luttenbergers. De inwoners zijn nu aan zet.”

Locatiekeuze
De drie kansrijke locaties zijn de locaties Elskampweg, Lemelerweg en Luttenbergerweg. De locaties worden de komende periode nader onderzocht door onder andere externe partners, zoals de veiligheidsregio en het waterschap. De gemeente neemt deze beoordeling en de input van het dorp mee bij het opstellen van het advies over de locatiekeuze. Het advies wordt naar verwachting na de zomervakantie aangeboden aan het college en de gemeenteraad. De besluitvorming over de te ontwikkelen nieuwbouwlocatie ligt bij de gemeenteraad.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...