Voedselverspilling tegengaan en gezelligheid in het Olster Soepcafé

Jong of oud, rijk of arm, alleen, met vrienden of met je hele gezin. Iedereen is welkom in het pand van de Goede Buren in Olst. Daar wordt, voor het eerst sinds vorig jaar november, weer het Olster Soepcafé georganiseerd. Een vrijwillig initiatief om voedselverspilling tegen te gaan.

Verspilling
Voedsel dat door supermarktketen PLUS wordt weggegooid wordt opgehaald door vrijwilligers van het Soepcafé. Veel groente, fruit en zuivel wordt weggegooid omdat het niet goed genoeg meer is om te verkopen of over datum is. Dat is zonde. Daarom hebben de vrijwilligers van het Soepcafé besloten om deze verspilling tegen te gaan.

Vorig jaar
Vorig jaar werd dit evenement zo’n vier keer georganiseerd en was het een groot succes. “Ondanks de regen waren alle tafels bezet. Smaakte de soep, salade en het toetje goed. twee pannen soep gingen er doorheen”, aldus een enthousiaste vrijwilliger. De laatste avond in november werd afgesloten met een groot applaus en complimenten aan de kok.

Wil jij nou ook naar graag een hapje mee-eten in het Olster Soepcafé? Dat kan. Ga dan op zaterdag 27 januari naar de Hendrik Droststraat 22-A in Olst. De deuren zijn open vanaf 17:45 uur. Een kwartier later zal het eten opgediend worden. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten o.a. de huur van de ruimte.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...