Vijf Sallandse leerlingen winnen Voorleeswedstrijd

De afgelopen weken heeft er een ware voorleesstrijd plaatsgevonden in heel Salland. Leerlingen uit groep 7 of 8 van veel basisscholen hebben hun talenten uit de kast getrokken om zo goed mogelijk voor te lezen. De schoolkampioenen mochten vervolgens door naar een finale van hun eigen gemeente. Dit was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door Bibliotheek Salland.

Voor elke gemeente was er een professionele jury samengesteld. Zij hadden de pittige taak om in totaal vijf winnaars te benoemen. De jury bestond uit mensen die zowel een link met de betreffende gemeente als met jeugd, taal en cultuur hebben.

Dit jaar werd er voorgelezen via de digitale weg in plaats van in een theaterzaal of school. De gezonde spanning voor de wedstrijd, het leesplezier en de verhalen zelf spatten van het scherm. Sommige verhalen waren spannend, andere juist verdrietig of grappig. Maar over elk fragment was heel goed nagedacht door de deelnemers. De deelnemende basisscholen mogen trots zijn op hun schoolkampioenen. De juryleden gaven aan dat het algemene niveau hoog lag en dat iedereen wel ergens in uitblonk.

De winnaars
Lindy Bendijk van de Ichthus in Lemele, Yazan Alsuliman van Dennenkamp in Ommen, Yvet Heerink van Bernadetteschool in Heeten, Hanna Ruiter van Gerardus Majellaschool in Broekland en Fauvé Benjamins van De Bongerd in Wijhe zijn de winnaars geworden die door mogen naar de volgende ronde: een regionale finale. Daar mogen zij hun eigen gemeente vertegenwoordigen en proberen zij een plekje in de provinciale finale te bemachtigen.

Het is goed om te merken dat Sallandse leerlingen zoveel leesplezier beleven. Bibliotheek Salland feliciteert de winnaars en wenst hen veel succes.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een samenwerking tussen Stichting Lezen en de Bibliotheken en wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...