Verkiezing voor de Gouden Buur Award gestart

In iedere buurt is er wel iemand die extra betrokken is en altijd voor iedereen klaar staat, initiatieven neemt of gewoon altijd vriendelijk een praatje maakt en indruk maakt. Ken jij ook zo’n buur die jouw buurt fijner maakt? Nomineer hem of haar dan voor de Gouden Buur Award 2023. 

Burendag
Zaterdag 23 september staat in het teken van Burendag: dé dag waarop buren door heel Nederland bij elkaar komen. Zoals ieder jaar maakt buurtplatform Nextdoor deze dag extra speciaal door de uitreiking van de Gouden Buur Award. Het is bedoeling om deze speciale persoon extra in het zonnetje te zetten. Nextdoor roept heel Nederland op om die betrokken buur te nomineren voor de Gouden Buur Award 2023.
Een goede buur is beter dan een verre vriend
De Gouden Buur Award wordt dit jaar voor de zevende keer op rij georganiseerd door Nextdoor, het platform dat buren met elkaar verbindt. Volgens meer dan de helft van de Nederlanders (54%) is dit een belangrijke factor om betrokkenheid te voelen in de wijk. Dit bleek uit eerder buurtonderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en Nextdoor.

Geert Mol, van Nextdoor Nederland, zegt: “We zien de populariteit van de Gouden Buur Award ieder jaar stijgen. Na een verdrievoudiging van het aantal nominaties tussen 2016 en 2022, kijken we ook dit jaar weer uit naar een enorm succes. Gemeenschap is de kern van Nextdoor. We willen buurtcontact stimuleren, om zo ons doel – een vriendelijkere wereld waar iedereen een buurt heeft waarop ze kunnen vertrouwen – te bereiken.”

Nomineren kan tot 3 september via https://go.nextdoor.com/goudenbuur
Hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dit de nominatie van jouw Gouden Buur? Dan helpt de organisatie mee om jouw uitreiking nog feestelijker te maken!

Foto: Anne Harbers

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...