Verkenning naar mogelijke bestemmingen Landgoed Old Heino

De gemeente Raalte en de Vereniging van Eigenaren (VvE) Old Heino hebben onderzoeken laten uitvoeren naar de toeristische kansen van Landgoed Old Heino. Hieruit komt naar voren dat de toeristische kansen beperkt zijn. Samen met VvE Old Heino gaat de gemeente Raalte breder verkennen welke bestemmingen geschikt zijn voor het vakantiepark.

Landgoed Old Heino is begin 2005 in gebruik genomen voor zorgtoerisme. Vanwege financiële wijzigingen in het zorgtoerisme kwam de destijdse eigenaar van het park in financiële moeilijkheden en werd het park in 2019 overgedragen aan de Vereniging van Eigenaren.

Uitkomst onderzoeken
Het zorgtoerisme is losgelaten en nu wordt het park onder voorwaarden van een ontheffing hoofdzakelijk gebruikt door mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben. Er zijn zorgen over de toekomst van het park en daarom zijn er twee onderzoeken uitgevoerd of het park nog toeristische kansen heeft. Landgoed Old Heino heeft namelijk een toeristische bestemming. Beide onderzoeken geven aan dat de toeristische kansen moeizaam tot stand kunnen worden gebracht.

Toekomstwaarde creëren
Wethouder Wout Wagenmans: “De onderzoeken wijzen uit dat recreatie op de plek van Landgoed Old Heino weinig kansen biedt. Als gemeente vinden we het belangrijk om toekomstwaarde te creëren, ook aan dit gebied”. Op basis van de onderzoeken gaat de gemeente Raalte daarom samen met de VvE Old Heino breder verkennen welke bestemmingen geschikt zijn voor Landgoed Old Heino. Bij de verkenning wordt ook de omgeving nauw betrokken. Ook wordt er naar maatschappelijke doelen zoals (flex) wonen en opvangstatushouders gekeken.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...