Turkse verkiezingen in Deventer

Op 14 mei 2023 vinden Presidentiële- en Parlementaire Verkiezingen plaats in Turkije. Stemgerechtigden kunnen ook in Nederland stemmen.

In Oost-Nederland organiseert het Turks Consulaat deze verkiezingen van 29 april tot en met 7 mei 2023 in De Scheg te Deventer. Het Turks consulaat betaalt deze verkiezingen.
Het stembureau is open van 09.00 tot 21.00 uur.

Extra parkeerruimte
De Scheg, het Turks Consulaat, de gemeente Deventer en Politie IJsselland werken samen om de verkiezingen in goede banen te leiden. Om overlast te voorkomen, wordt extra parkeerruimte gecreëerd op het grasveld ten westen van De Scheg, tussen het Tango tankstation en McDonald’s.

De grootste drukte wordt in beide weekenden verwacht. Gemeente en politie zullen optreden tegen eventuele parkeeroverlast in de wijk en bij winkelcentrum Flora. U kunt parkeeroverlast melden bij de politie op 0900 – 8844. De gemeente gaat controleren en adviseert u om uw auto goed op een parkeerplek te zetten.

Mogelijk 2e verkiezingsronde 
Als er op 14 mei 2023 geen meerderheid van stemmen is bereikt voor de Presidentiële Verkiezingen, dan vindt een 2e verkiezingsronde plaats van 20 tot en met 24 mei 2023.

Zwemmen blijft mogelijk
Het zwemparadijs van De Scheg blijft gewoon open tijdens de reguliere openingstijden. Kijk daarvoor op www.descheg.nl. 
 
Ook bij eerdere Turkse verkiezingen kon in Deventer gestemd worden. Dit jaar kan dat ook in Rotterdam, Amsterdam en in Eindhoven.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Donderdag vrij zonnig na koude start

Het sinterklaaswintertje dat tegelijk met de Sint het land verlaat deze zesde ...