Tuinenproject op de Filipijnen krijgt 28.300 euro van Stoppelhaene Oogstgave

De oogstgave van 2019 heeft € 28.300,- opgeleverd. In het Annahuis overhandigde Sallandse boer Marcel Strijtveen dit bedrag op 12 november symbolisch aan pastor Harry Bloo en dominee Henriëtte de Graaf. Zij gaven de cheque op hun beurt door aan Bart Reuvekamp en Theo Vlaskamp van de Red Horse Company, de organisatie die het tuinenproject heeft aangedragen.

Het vissersdorp Old Sagay, op het Filipijnse eiland Negros is een wederopbouw locatie voor slachtoffers van de verwoestende tyfoon Hayan in 2013. Met de opbrengst van de oogstgave wordt in dit dorp nu een tuinenproject gestart. Door de verbouw van groenten en fruit in een gemeenschapstuin kan de bevolking voor een groot deel zelfvoorzienend worden en beschikken over meer gevarieerd voedsel.

De Red Horse Company is een groep vrijwilligers uit Heino en omgeving die jaarlijks 3 weken of langer op ‘bouwreis’ gaat naar het eiland Negros om huizen te (helpen) bouwen voor mensen die geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben. Reis en verblijf zijn hierbij volledig voor eigen rekening. Naast een vaste kern sluiten zich elk jaar weer nieuwe mensen aan om deze bijzondere ervaring ook eens te proeven. Ze bouwen samen met de plaatselijke bevolking aan een betere toekomst voor hen. De Red Horse Company zamelt zelf geld in om elk jaar weer nieuwe huizen te bouwen. In een presentatie liet de Red Horse Company zien hoe de situatie daar is en hoe goed de opbrengst daar gebruikt kan worden voor de aanleg van een gemeenschapstuin.

De Werkgroep Oogstgaveproject Raalte (WOR) zal volgend jaar op de roggemaaiersdag en de boerendag laten zien hoe de opbrengst van de oogstgave 2019 is besteed.
Met meer geld kunnen ze op het eiland Negros nog meer realiseren. Dus voor wie graag wat wil geven, er kan nog altijd worden gestort op NL45 RABO 0142 9671 57, Oogstgave.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...