Trainers-stoelendans in Salland op volle toeren: overzicht van de laatste updates over amateurtrainers

Veel clubs in Salland maken midden in het seizoen al bekend of club en trainer het volgende seizoen verder gaan of niet. In dit overzicht zie je de laatste transfer updates over amateurtrainers in Salland.

Bij meer transfernieuws wordt dit overzicht bijgewerkt.

Sportclub Deventer
Na vier jaar Wouter Groot Lipman als hoofdtrainer van het eerste elftal van Sportclub Deventer is Marc Mölder de nieuwe hoofdtrainer. Mölder komt over van Sportclub Brummen die uitkomt in de derde klasse. Met zijn huidige club doet hij mee om het kampioenschap. De ervaren oefenmeester begon zijn carrière als hoofdtrainer bij Hattem in 2005. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer wist hij zijn ploeg naar het kampioenschap te leiden.

Overwetering
Christiaan Veltmaat mag nog een seizoen langer hoofdtrainer blijven van Overwetering. De spelersgroep en het technisch team van de club uit Olst zijn tevreden over de manier van werken van de Raaltenaar. Eerder was Veltmaat voor drie seizoenen hoofdtrainer van SV Raalte.

SV Raalte
De goede prestaties van Jordy Drenth in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van SV Raalte levert hem een contractverlenging op. Dat betekend dat de 31-jarige trainer de goede prestaties voor de komende twee jaar mag voortzetten. Vanaf komend seizoen zal Drenth zich ook gaan bezig houden met het beleid, ontwikkeling en doorstroom van jeugdelftallen.

VV Diepenveen
Vanaf volgend seizoen zal Zwollenaar Bart Ester te zien zijn op Sportpark De Zannebargh als hoofdtrainer van Diepenveen. Met Bart Ester heeft de club uit Diepenveen een opvolger gevonden voor Patrick Kieftenbelt. De Zwolse trainer komt over van derde klasser Ruinen. Ester is niet onbekend in Salland, in het seizoen 2008/2009 was hij hoofdtrainer van Overwetering.

Go-Ahead Deventer
Nadat het bekend werd dat Remco Goldenbeld zou vertrekken aan het einde van dit seizoen, heeft de Go-Ahead Deventer snel gehandeld. Raymond Veldman, al twee jaar assistent bij de club, zal vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer zijn.

Rohda Raalte
Rohda Raalte heeft de opvolger van huidig trainer Laurens Knippenborg gevonden met Jos van der Veen. De 34-jarige trainer komt over van Excelsior 31′ uit Rijssen, die in dezelfde competitie uitkomt als Rohda Raalte.

Sallandia
Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft Sallandia bekend gemaakt verder te gaan met trainers Bjorn Rutten en Robert Slinkman. En dat is geen vreemde keuze, want Sallandia draait dit seizoen mee in de top van de vierde klasse.

Helios
De chemie tussen Helios en Harry Decheiver is nog altijd niet uitgewerkt. Helios heeft in november 2023 het contract van de ervaren oefenmeester met drie jaar verlengd. De geboren Deventenaar is aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen bezig als hoofdtrainer van de club uit Deventer.

FC RDC
Kick Maatman zal tot de zomer van 2027 de trainer blijven van RDC. De trainer, die bezig is aan zijn tweede seizoen, valt goed binnen de spelers groep en mag dus uitkijken naar nog meer jaren als hoofdtrainer van de vierde klasser.

VV Heino
Vanaf volgend seizoen zal Jacob Grooten aan het roer staan van Heino. De 49-jarige Dalfsenaar volgt huidig trainer Martijn de Vogel op. Grooten komt over van de Zwolse tweedeklasser WVF, waar hij na twee seizoenen vertrekt.

SDOL
Op Sportpark De Achterberg is ook volgend seizoen Ivo Tammens te zien als trainer van SDOL. Zijn contract is verlengt tot de zomer van 2025 en dus kan hij zich op gaan maken voor een vierde seizoen bij de club uit Luttenburg.

SV Schalkhaar
Martijn de Haas krijgt het vertrouwen van Schalkhaar en heeft daarom bijgetekend als hoofdtrainer voor één jaar. De 44-jarige oefenmeester uit Ugchelen zal zijn tweede seizoen ingaan als hoofdtrainer van Schalkhaar.

SC Wesepe
Ondanks de moeizame resultaten is Tom Hemmes ook volgend seizoen trainer van de club uit Wesepe. Dat zal het tweede jaar worden van de 35-jarige oefenmeester als hoofdtrainer in zijn carrière.

SV Heeten
Voormalig Pec Zwolle jeugdtrainer Martin Dollenkamp krijgt het vertrouwen van Heeten en gaan nog een jaar samen het avontuur aan. Dat zal het vijfde seizoen zijn van de 44-jarige trainer uit Olst. In 2022 kwam hij over van Diepenveen waar hij drie seizoenen hoofdtrainer was.

VV Lettele
Lettele heeft het contract van huidig hoofdtrainer Hendri Zwinselman verlengt met één jaar. Ondanks de tegenvallende resultaten wilde beide partijen met elkaar verder, omdat er een goede klik is tussen spelers en trainer. De ervaren oefenmeester heeft in Salland al meerdere teams onder zijn hoede gehad: Heino, Overwetering, SDOL en Raalte.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...