Tips voor senioren: veilig zelfstandig blijven wonen

Na succesvolle bijeenkomsten in Dalfsen en Lemelerveld krijgen senioren tijdens een bijeenkomst in de Wiekelaar (G.W. Spiegelstraat 6, Oudleusen) uitleg en tips om op een veilige manier zelfstandig te blijven wonen. Organisatoren zijn brandweer IJsselland, politieteam Vechtdal, Landstede Welzijn Ouderen en de gemeente Dalfsen. Alle zelfstandige senioren uit de gemeente Dalfsen zijn van harte welkom in de Wieklaar op dinsdagmiddag 10 januari 2017 om 12.30 uur. Tegenwoordig blijven mensen die hulp nodig hebben in het huishouden of mensen die aanpassingen aan de woning nodig hebben, steeds langer zelfstandig wonen.

Tijdens de ochtend geven brandweer en politie tips om onder andere inbraak, insluiping en brand te voorkomen. Ook legt de politie uit hoe een babbeltruc herkend kan worden, hoe men veilig pint en legt de brandweer uit hoe senioren brandveilig(er) kunnen wonen. Ten slotte wordt uitgelegd wat wel en wat niet te doen in geval van brand. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan de brandweer en politie.

Informatiemiddagen Oudleusen & NieuwleusenNa twee succesvolle informatiemiddagen voor senioren bij Woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen en Lemelerveld is het nu op dinsdagmiddag 10 januari om 12.30 uur de beurt aan de Wiekelaar in Oudleusen.

Op 25 januari 2017 om 14.00 uur vindt er nog een voorlichting plaats in de Schakel in Nieuwleusen. Namens brandweer IJsselland, politieteam Vechtdal, gemeente Dalfsen en Landstede Welzijn Ouderen worden zelfstandige senioren van harte uitgenodigd deze bijeenkomsten te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...