Timo Roescher neemt scepter over van Arjan Bekedam in de Leeren Lampe Raalte

RAALTE – Vanaf 1 september heeft De Leeren Lampe een nieuwe uitbater. Timo Roescher, tot nu toe bedrijfsleider, neemt dan de scepter over van Arjan Bekedam. Deze heeft ruim 5 jaar de leiding van het bekende Raalter uitgaans- en evenementencentrum aan de Almelosestraat gehad. Bekedam gaat zich volledig richten op zijn succesvolle andere bedrijf; Bekedam Food en Events.
De (nog net) 24-jarige geboren en getogen Raaltenaar Timo Roescher was sinds november al bedrijfsleider van De Leeren Lampe, de plek waar hij als jonge jongen ooit lege bierglazen ophaalde. In de Sallandse horeca is Roescher geen onbekende. Van 2016 tot 2018 was hij de uitbater van het Wapen van Wesepe. Mede door zijn studie marketing & communicatie (met als specialisatie evenementenorganisatie) lag uiteindelijk een grotere organisatie met meer mogelijkheden zoals De Leeren Lampe beter op zijn weg. “Het ondernemerschap heeft mij altijd aangetrokken. Vanaf het begin hier als bedrijfsleider hebben Arjan en ik over andere vormen van samenwerking gesproken. Het is nu dus overname op 1 september geworden.”

Veel grote veranderingen wil Roescher zeker het eerste jaar nog niet doorvoeren. “De basis hier is goed. Ik denk dat Raalte en omgeving blij mag zijn met zo’n centrum als De Leeren Lampe. Natuurlijk ga ik hier en daar wat bijsturen en mijn eigen draai geven aan de gang van zaken. Wat mij betreft komt de focus nog meer op bruiloften, feesten en partijen te leggen. Voor activiteiten rond bepaalde thema’s is ook nog veel ruimte denk ik. Ik denk dan aan de Dance Classics 27 september met ‘the Great Queen Rats’ of de ninetiesparty 2 november met Gerard Ekdom. De tijd van de vroegere discotheken is voorbij maar voor thema-evenementen is genoeg belangstelling. Het lijkt me persoonlijk ook mooi om weer meer jongeren over de vloer te krijgen, bijvoorbeeld met Nachtwerk 16+ met Johnny 500 op 19 oktober.”

Roescher en Bekedam hebben inmiddels contact gehad met de vaste huurders; de Bridge Liga Salland en carnavalsvereniging de Stöppelkaters. “Voor hen verandert er in principe niets. Dat geldt ook voor de mensen die komend seizoen hier al een bruiloft, feestje of partijtje hebben geboekt. Wat dat betreft is de agenda trouwens al aardig volgelopen,” zo vult Bekedam aan. Het besluit om na 5 jaar De Leeren Lampe te verlaten was niet makkelijk, zo geeft de Raaltenaar (36) toe. “We zijn hier van heel ver gekomen maar er staat nu een gezond en bloeiend bedrijf waar Raalte trots op kan zijn. Dat was hard werken. Mijn hart lag en ligt toch meer bij de catering en het verzorgen van bijzondere feesten en partijen op locatie. Dat doe ik samen met mijn compagnon Rob Veldkamp en inmiddels 8 vaste medewerkers vanuit onze locatie in Deventer. Je kunt wel zeggen dat het daarmee gigantisch goed gaat. Door me nu terug te trekken uit De Leeren Lampe geeft dat nieuwe mogelijkheden. En misschien ook wat meer rust, al zal ik dat waarschijnlijk snel invullen met nieuwe concepten en ideeën,” zo zegt Bekedam, onlangs vader geworden van dochter Fleur.

Voor de jonge Roescher breekt 1 september een spannende tijd aan. “Eigenaar Korbeld geeft mij het vertrouwen maar ik zal het zelf moeten bewijzen. Gelukkig ligt mijn passie bij de horeca. Wat dat betekent? Dat je elke gast een goede ervaring en beleving mee geeft. En dat ze allemaal het gevoel hebben dat ze hier een paar mooie en gezellige uurtjes hebben gehad. Door mijn studie zal ik zeker aandacht geven aan het bedenken van nieuwe concepten. Het verschil met Arjan? Ik denk dat ik wat gestructureerder werk. Ik ben wat meer van organisatie, management en marketing, terwijl Arjan meer van het bedenken en uitvoeren is.”

Bekedam kan zich daar wel in vinden. “Ik ben inderdaad wat chaotischer maar ik heb hier afgelopen 5 jaar heel veel geleerd. Ook van zaken die misschien niet helemaal goed of niet zo als verwacht gingen. Ik zal na 1 september Timo blijven steunen, al zal dat dan waarschijnlijk aan de andere kant van de bar zijn.”

 

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...