Taalpunten van start met inloopspreekuren

Na weken van afwezigheid gaan de Taalpunten in Olst, Ommen en Raalte weer open. Vanaf nu kan iedereen die op zoek is naar hulp bij het lezen en schrijven en de Nederlandse taal weer terecht voor gratis informatie en advies.

De Taalpunten sloten begin maart van dit jaar hun deuren als gevolg van de coronabeperkende maatregelen. Ook voor de Taalpunten komen er nu weer veilige mogelijkheden om bezoekers te ontvangen. Dat betekent dat de Taalpunten in Olst, Ommen en Raalte weer opengaan. In Ommen is het spreekuur voorlopig op de maandag, van 15.00 tot 17.00 uur. Het spreekuur in Heino gaat voorlopig nog niet van start.

Bezoekers kunnen bij het Taalpunt in de bibliotheek terecht voor informatie over hoe zij ondersteuning kunnen krijgen bij het beter lezen en schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Tijdens de spreekuren is de Taalpuntcoördinator aanwezig die ‘taalvragers’ in contact kan brengen met één van de tientallen vrijwilligers die klaar staan om deelnemers te ondersteunen bij het beter lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal.

Taalwandelingen
Ondertussen blijven de Taalwandelingen in Olst, Wijhe en Ommen doorgaan. In de open lucht kunnen deelnemers en vrijwilligers samen wandelingen doen om tijdens de wandeling de Nederlandse taal te blijven oefenen. Aanmelden voor deze taalwandelingen kan via tel. 06–46 65 62 15

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...