Supporters PEC toch welkom in De Adelaarshorst tijdens IJsselderby

De supporters van PEC Zwolle mogen zondag 19 september toch afreizen naar De Adelaarshorst voor de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. Er was even sprake dat fans uit Zwolle niet welkom waren in Deventer, omdat de kraker als een hoog-risicowedstrijd is aangemerkt.

De veiligheidsregio heeft toch toestemming gegeven om het uitvak te vullen met 266 aanhangers van PEC. Wel wordt het duel vanwege het kenmerk hoog-risicowedstrijd volledig ontheven van alcoholconsumptie.

Uitverkocht

De beschikbare tickets voor de fans Go Ahead Eagles waren gisterenavond binnen no time uitverkocht. Omdat het stadion vanwege de huidige coronamaatregelen slechts voor tweederde gevuld mag worden, betekent dit dat er een kleine 7.000 Go Ahead-fans aanwezig zullen zijn.

2017

De laatste keer dat er een IJsselderby op de rol stond was op 19 maart 2017, toen PEC de sterkste was in Deventer: 1-3. Pedro Chirivella zette de thuisploeg nog wel vroeg op voorsprong, maar uiteindelijk zorgden Queensy Menig, Django Warmerdam en Bram van Polen voor de Zwolse zege. Go Ahead degradeerde dat seizoen uit de Eredivisie.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...