Succesvolle beweeginstuif tijdens stakingsdagen onderwijs

Ruim 300 kinderen in beweging in sportcentrum Tijenraan en spelzaal Kwintijn. Ruim 300 basisschoolleerlingen hebben de afgelopen twee dagen actief deelgenomen aan de beweeg- en zweminstuif van Sportbedrijf Raalte en Sport BSO in Oranje. Vanwege de landelijke staking organiseerden zij voor de derde keer allerlei sport- en zwemactiviteiten voor kinderen in sportcentrum Tijenraan en spelzaal de Kwintijn. Ondersteund door een aantal enthousiaste lokale verenigingen namen de kinderen deel activiteiten zoals dans, judo, bootcamp, kleutervoetbal, apenkooi en kickboksen.

“Het is geweldig om te zien dat zoveel kinderen op hun vrije dag de weg naar Tijenraan weten te vinden. Van de stakingsnood hebben we samen met inOranje een sportieve deugd kunnen maken! En waar veel van de discussies gaan over een inactieve leefstijl, bewijst een instuif als vandaag vooral ook weer hoeveel plezier we met sport en bewegen samen kunnen beleven”, laat directeur Henry Bronkhorst van Sportbedrijf Raalte weten.

Ook Jurgen Bruggeman, directeur van Sport BSO inOranje, kijkt terug op wederom een geslaagde samenwerking. “Voor een derde keer zijn wij de samenwerking met het Sportbedrijf aangegaan en is er een mooie invulling aan de stakingsdagen gegeven. Een samenwerking die goed bevalt die wij voor de toekomst verder kunnen verkennen”, zo geef hij aan. “Daarnaast willen wij de verenigingen en organisaties bedanken die deze keer hebben geparticipeerd. De clinics die zij hebben gegeven zorgden ervoor dat de kinderen aan een gevarieerd programma deel hebben genomen en een brede kennismaking hebben gehad met een deel van het sport- en beweegaanbod in de gemeente.”

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...