De gewijzigde plannen van de Stichting MFA Heino voor het Dorpshuus voldoen aan de voorwaarden waardoor de Stichting mag rekenen op de eerder toegezegde subsidie van de gemeente Raalte.


Subsidie voor gewijzigde opzet van Dorpshuus Heino

Dat heeft het college besloten, nadat zij de gewijzigde plannen beoordeeld heeft. Wethouder Wout Wagenmans stelt: ‘Vorig jaar heeft het college een subsidie toegezegd aan de stichting op basis van hun businessplan van 5 januari 2012. Na die tijd hebben zich enkele ontwikkelingen voorgedaan, waardoor dit plan op een aantal punten is gewijzigd. Dit hebben we opnieuw beoordeeld en wij zijn nog steeds van mening dat de huidige plannen voldoen aan de voorwaarden. De dorpshuisvoorziening in Heino kan dus gerealiseerd worden en daar zijn we blij mee!’

Vorig jaar heeft de gemeente de Stichting MFA Heino een subsidie toegezegd voor de realisatie van een dorpshuus in de MFA Heino voorheen de Rabobank. Voorwaarde was dat de stichting de plannen uitvoert zoals beschreven in hun businessplan van 5 januari 2012.Met dit plan werd voldaan aan de voorwaarden die de gemeenteraad heeft gesteld aan deze subsidie. Tijdens de voorbereidingen hebben zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan waardoor de uitvoering van het businessplan van 5 januari 2012 op een aantal punten anders gaat worden.

Zo koopt gastouderbureau 4 Kids zelf de eerste verdieping van de Rabobank aan, in plaats van dat deze ruimten worden gehuurd van de Stichting MFA Heino. 4KIDS heeft daardoor optimaal
zeggenschap over gebruik en aanpassing van de ruimte en de Stichting MFA hoeft daardoor minder te investeren. De besprekingen met de bibliotheek zijn stukgelopen. Stichting Dorpshuus Heino heeft in Carinova Thuishulp een nieuwe vaste huurder van de dorpshuusruimten gevonden. Verder gaat Stichting Dorpshuus Heino zelf een professionele beheerder aanstellen voor de horecafunctie en het facilitair beheer van de MFA in plaats van dit uit te besteden aan een pachter.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...