Streekbezoek Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima

Op donderdag 27 oktober 2016 brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente. Een streekbezoek is eigenlijk een uitgebreid werkbezoek. De Koning en Koningin laten zich informeren over de ontwikkelingen in de streek die ze bezoeken.
Een streekbezoek is daardoor anders dan Koningsdag, maar het is een mooie gelegenheid om het Koningspaar van dichtbij te zien. Hieronder het programma voor die dag met daarbij aangegeven of er ruimte is voor publiek.

10.30 aankomst bij het stadhuis van Almelo. Voor het publiek is hier gelegenheid om de aankomst en het vertrek te volgen. De Koning en Koningin komen aan aan het einde van de Joke Smitstraat.

Om 10.45 vertrekt het paar vanaf dezelfde plek met een bus naar de andere locaties.

10.50 aankomst (voormalige) Hagendoornschool aan de Wilgenstraat in het Nieuwstraatkwartier. Hier is in de straat en de aangegeven plekken in het plantsoen ruimte om het Koningspaar te zien bij aankomst en vertrek (11.25)
11.30 aankomst bij Heracles Stadion. Hier is bij aankomst en vertrek op het stadionplein ruimte voor publiek.
Om 11.55 vertrekt het Koninklijke gezelschap per bus naar Noordoost Twente.

12.25 aankomst wasserij Springendal in Oud-Ootmarsum. Het bezoek is op het terrein van de wasserij. Hier is geen ruimte voor het publiek.

13.00 aankomst bij Erve Meinders in Tilligte (Westenveldweg 13). Hier is een vak ingericht voor publiek van waaruit u aankomst en vertrek (13.25) van het Koningspaar kunt volgen.

13.50 aankomst van het gezelschap bij Stal Oosterbrook in De Lutte. Het dorp zal versierd zijn. Het bezoek is echter op het (afgesloten) terrein van Stal Oosterbrook, hier is geen ruimte voor publiek.

Na het bezoek aan de stal vertrekt het Koninklijk gezelschap naar Oldenzaal. Daar is de meeste ruimte voor het publiek. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima maken daar een rondwandeling door het historisch stadscentrum.

14.15 Aankomst op het Sint Plechelmusplein in Oldenzaal. Daarna wandeling om over het plein om de St. Plechelmusbasiliek, door de Kerkstraat, via de Groote Markt naar de Marktstraat waar het gezelschap bijeenkomt in het JW Racerhuis.

15.20 eindigt het bezoek en vertrekt het Koningspaar per auto. Bij het afscheid bij het JW Racerhuis zijn er (beperkte) mogelijkheden voor publiek.

We benadrukken dat dit richttijden zijn.

Meer informatie vindt u op de site van de provincie Overijssel:

http://www.overijssel.nl/@KU0/koning-koningin/

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...