Stimuland supporter van Deltaplan Biodiversiteit

Een goed ontwikkeld en leefbaar buitengebied, met een mooi landschap en ruimte voor natuur, is onmisbaar voor een gezonde leefomgeving. Biodiversiteit speelt hier een belangrijke rol in.
Door Stimuland

Dat is precies de reden waarom Stimuland supporter is geworden van het Deltaplan Biodiversiteit. Stimuland werkt door middel van een programmatische aanpak samen met beleidsmakers, ondernemers en bewoners aan het verbeteren van biodiversiteit. Een paar voorbeelden van projecten die we op dit moment doen op het gebied van biodiversiteit zijn:

• In samenwerking met het Louis Bolk Instituut ondersteunen we nieuwe initiatieven op kringloop- en/of natuurinclusieve landbouw in Duurzame Initiatieven Markelo Noord. Hier werken boeren samen op gebiedsniveau aan verduurzaming
• Het verbeteren van de waterkwaliteit in het project Boeren voor Drinkwater. In dit project wordt met meerdere partijen samengewerkt aan de vermindering van milieubelasting op het grondwater in de meest kwetsbare zandgebieden in Overijssel
• Ook werkt Stimuland aan Water- en bodembeheerprojecten in de gemeente Hof van Twente, waarin boeren investeren in maatregelen die leiden tot verbetering van waterhuishouding en bodemkwaliteit op bedrijfs- en gebiedsniveau.

Voor het verbeteren van biodiversiteit ontwikkelen wij momenteel in samenwerking met onder andere agrarische collectieven, VKON , Mineral Valley , Stichting Voedselbossen en de Bosgroep Noord-Oost Nederland een aantal nieuwe projecten.

Wil je weten wat Stimuland voor jou kan betekenen op het gebied van biodiversiteit? Neem dan contact op met Riek van der Harst, senior projectmanager Agro & Food via rvanderharst@stimuland.nl of 06 – 13 48 88 76.

Het bericht Stimuland supporter van Deltaplan Biodiversiteit verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...