Stadskantoor alarmbel gaat weer bij college: dus besloten vergadering

De gemeenteraad van Deventer komt woensdagavond voor de start van het nieuwe politieke seizoen weer in beslotenheid bij elkaar.

De redenen daarvoor zijn hoogstwaarschijnlijk de mogelijke gevolgen van de bezwaarschriften die zijn ingediend namens verschillende partijen in Deventer die bezwaar maken tegen de omgevingsvergunning en het nieuwe bestemmingsplan voor het te bouwen nieuwe Deventer Stadshuiskwartier. Ook de eigenaar van het kantoorpand De Leeuwenbrug, Select bv heeft bezwaar gemaakt bij de Raad van State in Den Haag.

De gemeente Deventer huurt nog tot 1 april 2015 ruimte voor de gemeenteambtenaren die in De Leeuwenbrug werken. Als de nieuwbouw niet op tijd klaar is dan onstaan er grote problemen. Dat zou kunnen betekenen dat de gemeente langer ruimte in het pand moet gaan huren en dat kan alleen per vijf jaar. Als deze kosten noodzakelijk zijn gaat dat alleen al in de miljoenen lopen.

De fractie van Gemeentebelang heeft al schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken. Kennelijk voelt het college nu heel snel behoorlijke druk ontstaan. Het was voor de stadbestuurders in ieder geval een reden om vrijdagavond nog snel een raadsmededeling (Raadsmededeling_Beroep_Stadhuiskwartier 25 aug 2013) de deur uit te doen om de laatste ontwikkelingen over de stadhuiskwartier case met de gemeenteraad te delen.

En uit deze brief (Brief_aan_Raad_van_State stadskantoor 28 aug 2013) van de gemeente aan de Raad van State blijkt dat uitstel in ieder geval enorme financiële gevolgen kan hebben. Ook geeft het college in deze raadsmededeling aan dat de werkgelegenheid erdoor in gevaar komt. Het blijkt ook dat vandaag (27 aug 2013) met de werkzaamheden een aanvang moest worden gemaakt.

Over Salland TV

x

Check Also

Toch geen samenwerking tussen UiterWaarden en Etty Hillesum Lyceum

De directie van het Etty Hillesum Lyceum (EHL) en de Initiatiefgroep UiterWaarden ...