Snelrechtzaak mishandeling Deventer allerlaatste moment uitgesteld

Woensdag zou de snelrechtzaak tegen acht mannen worden gehouden die ervan verdacht worden een man uit Deventer te hebben mishandeld. Dit gebeurde tijdens de jaarwisseling. Nu is duidelijk geworden dat deze zitting op het allerlaatste moment is uitgesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie aan RTV Oost.

Op 1 januari, rond kwart over drie ‘s nachts, kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Atalanta in de Deventerse wijk Colmschate. Het Openbaar Ministerie (OM) maakt duidelijk dat een groep jonge mannen het slachtoffer belaagde. Terwijl de man op de grond lag, werd hij geslagen en geschopt. Hierbij liep het slachtoffer letsel op.

Snelle aanhouding van jonge verdachten
De politie wist al snel acht verdachten aan te houden. Dit gebeurde op basis van buurtonderzoek, camerabeelden, getuigenverklaringen en verhoren. De verdachten komen uit Twello, Hengelo en Deventer en zijn allen tussen de 20 en 26 jaar oud.

Verdachten vrijgelaten
RTV Oost meldt dat de zaak in eerste instantie plaats zou vinden in de rechtbank van Zwolle. Begin deze week moest de zaak verplaatst worden naar de rechtbank in Groningen vanwege een belangenverstrengeling. Het is nog niet duidelijk wat die belangenverstrengeling precies inhoudt. Vanwege de vertraging van het proces zijn de acht verdachten in de zaak vrijgelaten.

Wanneer de zaak gehouden gaat worden, is nog niet bekend.

Tip ons!
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...