Sneller aflossen schuldregeling

Door een wetswijziging hoeven mensen in een schuldenregeling van het Budget Adviesbureau (BAD) of Wettelijke schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) nog maar anderhalf jaar af te lossen. Daarna kunnen zij schuldenvrij verder met hun leven. Nu is dat nog drie jaar. Dit gaat in per 1 juli 2023.

Dit betekent dat de gemeente vanaf nu deze kortere termijn gaat toepassen bij nieuwe schuldregelingen. Voor lopende schuldregelingen blijft de duur van 36 maanden gelden. Het is niet mogelijk om de looptijd aan te passen.

Meer gebruik maken
Wethouder sociale zaken Rob de Geest: “Als je nu kiest voor een schuldenregeling, dan moet je drie jaar lang rondkomen van een inkomen onder het minimum. Dat is haast niet vol te houden. Nu die termijn halveert, hoop ik dat meer mensen er gebruik van gaan maken.”

Hulp bij uw schulden
Heeft u schulden? En wilt u hulp om deze op te lossen? Wacht dan niet maar neem contact met ons op via 14 0570. Het is belangrijk om zo snel mogelijk hulp bij schulden te vragen. Snelle hulp kan grotere problemen voorkomen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw schuldhulpverlener of uw bewindvoerder.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...