Scouts brengen moederdagontbijtjes rond in Heino

Een rode roos, doosje bonbons, verse jus en natuurlijk lekkere broodjes. Zo’n 90 moeders in Heino en omstreken werden gisterochtend verwend door de lokale scouting. Op de fiets brachten de jonge scouts ontbijtjes rond, vanaf zeven uur ‘s ochtends waren ze al op pad.

Door: RTV Oost

Mirko Schokker van Scouting Heino begeleidt de jongens. “Op deze manier doen we iets voor de moeders en halen we geld binnen om onze club financieel sterker te maken.” De jongens krijgen duidelijke instructies, aanbellen of juist ophangen aan de deur als er nog even uitgeslapen wordt op zondagochtend.

Rode roos

De tieners hebben lol tijdens het rondbrengen, maar zijn wel voorzichtig met de rode roos die bij het pakketje zit. “Goed uitkijken dat hij niet dubbelklapt!” Mirko kan er wel om lachen. De scouts maken voor de zekerheid van elk bezorgd ontbijtje een foto: “Zo weten we zeker dat elk ontbijtje op z’n plek terecht is gekomen.” En aan het einde van de bezorgdienst gaat het laatste ontbijtje met Mirko mee: “Ik kan natuurlijk niet mijn eigen moeder vergeten.”

Meer weten over dit onderwerp? Kijk hier snel verder!

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...