Als de vorst doorzet komt er een toertocht op het Overijssels Kanaal tussen Lemelerveld en Deventer. De stichting Sallandus heeft zaterdag daartoe het voortouw genomen. De CRT, ijsclubs langs het kanaal en een aantal brughoofden hebben hun medewerking al toegezegd.

Schaatstoertocht over ‘Sallands Kanaal’ in de maak

Vroeger werd er in strenge winters ook al een tocht van Raalte naar Deventer verreden. Afgelopen zaterdag was er al beraad. De fietsclub CRT, een aantal brughoofden dat het Langste Lente Licht afgelopen lente mogelijk maakten en een vertegenwoordiger van Sportief Oost Nederland toonden interesse en vergaderden mee. Op korte termijn zal de tocht niet verreden worden. Dat laat het weer niet toe. Maar wel wordt er gewerkt aan een draaiboek dat zo uit de kast gehaald kan worden, mocht de vorst dit jaar doorzetten of in de toekomst terugkeren.

Een vervolgvergadering is voor komende donderdag al belegd. Daar zijn ook de ijsclubs langs het Overijssels kanaal, sectie 3 voor uitgenodigd. Want daar zit kennis en kunde als het gaat om onderhoud van ijs. De clubs die tot op heden bereikt zijn (Raalte, Heeten, Lettele/Okkenbroek), hebben allemaal hun participatie toegezegd. 

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...