Sallandse agenten de cel in na seks in politieauto

Twee voormalige politieagenten zijn voor het seksueel misbruiken van een vrouw in hun dienstwagen veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Dat bepaalde maandag de rechtbank in Zwolle. De straf is gelijk aan de eis van het OM. De inmiddels ontslagen agenten brachten in het carnavalsweekend van 2012 in Raalte een beschonken vrouw naar huis. In plaats van haar direct naar de woning van haar oma te brengen zouden de agenten haar naar een afgelegen plek in Wijhe hebben gebracht.

Daar hadden beide agenten seks met haar, aldus het OM. Beide mannen zijn door het korps al eerder uit hun functie gezet. Ook vindt de rechtbank bewezen dat de twee een rapport vervalsten om het misbruik te verhullen. Het verhaal van de aangeefster werd ondersteund door gegevens uit de volgapparatuur uit de dienstauto. Ook stuurde haar telefoon een signaal naar een mast in Wijhe op het moment dat de auto volgens de apparatuur daar was. De agenten verklaarden dat ze de vrouw veel later oppikten. Ondersteunend bewijs was sperma van een van de agenten in het haar van de vrouw.

Van verkrachting was volgens de rechtbank geen sprake. De vrouw had gedronken, maar was tijdens het plegen van de seksuele handelingen niet laveloos en nog bij bewustzijn. Aan politieambtenaren wordt “een grote mate van vertrouwen geschonken door de gemiddelde burger”, staat in het vonnis. De rechters concludeerden dat de twee met hun handelen de politie in diskrediet gebracht hebben.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...